Domaći uprženi ajvar – ljuti 350g

250,00 rsd

Kategorija:

Opis

U pripremanju ovog AJVARA koristi se barena crvena paprika i plavi paradajz, sa dodatkom ljute paprike radi dobijanja pikantnog ukusa. Konzerviranje se vrši toplotom, BEZ KONZERVANSA.

Sastojci: crvena paprika, aleva ljuta paprika, so, šećer, ulje, sirće;
UDEO PAPRIKE JE 99%

Da li ste znali da je glavni sastojak ljute paprike kapsaicin, ali sadrži i karotenoide, vitamin A i C te flavoniode. Upravo kapsaicin daje ljut i začinski ukus paprikama. Premda deluje tako da zagreva, kapsaicin zapravo stimuliše deo mozga zadužen za regulaciju telesne temperature i snižava je. Upravo iz tog razloga u tropskim i suptropskim krajevima ljudi konzumiraju ljutu papriku jer im pomaže da lakše podnesu vrućine. Uz navedeno, kapsaicin i drugi sastojci ljute paprike deluju i na smanjenje agregacije (nakupljanja) trombocita, dijabetičku neuropatiju, smanjuju postoperativnu i mišićnu bol.

Dodatne informacije

Težina 0,35 kg