Domaći ajvar od pečene paprike 550g

650,00 rsd

Kategorija:

Opis

Ovo je proizvod na koji smo izuzetno ponosni jer se u izradi ajvara koristi postupak koji se koristio vekovima. Izrađuje se od paprike gajene posebno za ovu namenu. Paprika se peče, ljušti i čisti od semena, a zatim se u malim količinama kuva do željenog procenta suve materije. Konzerviranje se vrši toplotom, BEZ KONZERVANSA
Sastojci: crvena paprika, so, šećer, ulje, sirće;
UDEO PAPRIKE JE 99%

Foodex medalja Novosadski sajam

Apsolutni šampion kvaliteta u grupi proizvoda na Novosadskom sajmu 2008. godine

Da li ste znali da paprika sadrži četiri puta više vitamina C od narandže. Crvena paprika sadrži najviše vitamina C i beta-karotena. Pored toga dobar je izvor vitamina B6 i vitamina A. Od minerala najviše sadrži kalijuma. Ova namirnica je korisna osobama koje pate od ateroskleroze jer njen sastojak citrin utiče na propustljivost kapilara i čini ih elastičnim. Ona takođe podstiče lučenje želudačnih i crevnih sokova, pa tako otvara apetit i poboljšava varenje.

Dodatne informacije

Težina 0,55 kg