Sastojci
• 110g putera
• 100g šećera
• 1 celo jaje
• 1 žumance
• 190g brašna
• 70g kukuruznog brašna
• ½ kašičica soli
• 2 kašičice praška za pecivo
• 450g džema po želji
Priprema
Umutite puter i šećer u homogenu masu. Dodajte jaje i žumance. U posebnoj posudi pomešati sve suve sastojke, zatim polako dodajte mokrim sastojcima. Podelite testo na 300 grama, te taj deo zamotajte u plastičnu foliju i ostavite u frižider da se hladi. Ostatak testa uvaljajte u oblik valjka te ga isto zamotajte u plastičnu foliju i ostavite da se hladi. Nakon 1/2 sata, izvadite testo i onaj veći deo (300 grama) razvaljajte u kalup za tart rukom. Ispunite testo džemom. Drugi deo testa isecite na trake i napravite rešetku preko džema. Pecite na 190°C dok ne porumeni, otprilike oko 20-25 minuta.