Opis
Jesen, velika šerpa, drvena varjača i miris paprika. Da li je neko rekao plavi paradajz? Ako jeste, tu nastaje rasprava o tome da li ide, ili ne ide?
U najstarijem srpskom kuvaru iz 19. veka stoji recept sa patlidžanom, pa ga mi kao poštovaoci tradicije koristimo u našem uprženom ajvaru.
Konzerviranje se vrši toplotom, bez upotrebe hemijskog konzervansa.
Sastojci: paprika, plavi paradajz, so, šećer, ulje, sirće.
100% PRIRODNO
Da li ste znali?
Na našim prostorima postoje dve organizovane grupe građana koje se svake jeseni bore za i protiv upotrebe plavog patlidžana u ajvarima.
Ovo je naravno bila šala, ali nije šala da je baš plavi patlidžan povrće koje snižava krvni pritisak, jer je bogat bioflavonidima, a uz to se i dosta koristi u veganskoj kuhinji zato što ga smatraju dobrom zamenom za meso.